"Elitskolor"

http://www.aftonbladet.se/wendela/article4189111.ab

Det man kan ställa sig frågande är om det är rätt att satsa på "Elitskolor". Det som jag ser som en fara med detta är om detta slår bra ut vad händer då om det är så att det visar sig finnas många bra elever som skulle söka och då får ett nej till den skolan vad händer då med deras utveckling eller för den delen deras plats i samhället då de går vidare i livet med känslan av att blivt ratad och då bara räknas som en "medelmotta".  Är det rätt inriktning på skolor att ha de så att redan tidigålder börja med en klassering av samhället genom att klassa in samhället i Elit och ja vad kallas de övriga då medelmottor kanske. Skall det sen i framtiden bli så att man har skolor för Elit, medel och dålig för att verkligen visa vilka som är de duktiga i samhället?
Hur kommer det påverka skolan i tidigare stadier? Kan det bli så att man redan där kommer märka av satssningar mot Elitskolorna från övriga skolor för det blir ju prestige för en skola att ha fått en elev från sin skola att gå på en elitskola och då profilera sig som en bra skola. kommer de då att ge mer resurser till de begåvade eleverna? Så är det väl inom idrotten redan idag på en del skolor då många idrottslärare och skoloir ger fördelar till de som är duktiga inom exempelvis fotboll så får de slippa lektioner i tidiga åldrar för att kunna träna eller spela fotboll. Det skulle vara intressant att se en undersökning om detta.

Till sisst så kan jag ju bara säga att detta är nog en utveckling som inte är så lätt att stoppa för kolla hur samhället är på väg och indelas i kalsser där vi har elit, medel och utslagna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0